Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi

Tarım ve Hayvancılığa destek amaçlı başlatılan bu proje ile aile işletmelerine destek ve ülke ekonomisine katkı sağlanmak amaçlanmıştır. Projenin tam adı Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi‘dir. Bu proje ile etçi sığır ırkı yetiştirmek isteyen yetiştiriciler desteklenecektir. Etçi ırkı besiliklerin ülke kaynağından karşılanması hedeflenmektedir. Projeye ait başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartları taşıyan kişiler başvuru yapabilirler. Bu projeye başvuru yapmak için bilmeniz gerekenler kısa başlıklar halinde yazı içeriğinde size sunulmuştur.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi Nedir ?

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi aile işletmelere destek vermek ve ülkeye giren etçi ırkı ithalatını azaltmak üzere çıkarılmış bir projedir. Bu proje ile hayvancılık yapmak isteyenlere büyük bir destek sağlanmıştır.

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi İle Kaç Para Verilecek ?

Proje kapsamında elden para ödemesi yapılmayacak. Size Etçi ırk gebe düve almanız için geri ödemeli kredi desteği verilecek.

Aylık olarak üreticilere 12 ay boyunca, hayvan başına 1500 TL bakım ve besleme bedeli ödemesi olarak ilgili ayda yine TİGEM tarafından yapılacaktır.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi Başvuru Şartları Nelerdir ?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • TÜRKVET kayıt sistemine kayıtlı en fazla 200 büyükbaş (Yeni işletme açarak projeye başvuran üreticilerden de bu şart aranır) kapasiteye sahip işletme sahipleri başvuru yapabileceklerdir. 200 den fazla kapasiteniz varsa başvuru yapamazsınız.
  • Her üretici yalnızca 1 (bir) işletmesi için başvuru yapabilecektir.
  • Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilikler, devlet memurları, on sekiz yaşından küçükler ve 5488 sayılı Kanun kapsamında cezalandırılmış olanlar bu projeye başvuramaz.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesine Nereden Başvurabilirim ?

  • Başvurular il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine Hayvancılık Genel Müdürlüğünce belirlenen takvim çerçevesinde Ek (1) formu ve ekleri ile yapılır. Bu form yazımız ekinde size sunulmuştur.

Bu takvim ile başvuru başlangıç tarihi ve bitiş tarihi belirlenir. Başvurular başlamış olmakla beraber İl/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine son başvuru tarihi 28.02.2025 mesai bitimidir.

  • Başvuru sırasında değerlendirme formu (Ek 2) doldurulur. Formda beyan ettiği bilgileri doğrulayıcı belgeler başvuru sahibince il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine verilir. Bu Ek 2 formu da yazımız ekinde sunulmuştur.
  • İl/ilçe tarım ve orman müdürlüklerince başvuru sonunda il/ilçe puan listesi hazırlanarak İl Müdürlüklerine gönderilir. İl Müdürlükleri tarafından il puan listesi tanzim edilerek Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilir.
Her başvuru yapana çıkacak diye bir durum söz konusu değildir.

Başvuruların Değerlendirilmesi Nasıl Yapılıyor ?

1- Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesine başvuru yapanların dilekçelerini ilçede ki Tarım ve Orman Müdürlükleri İl Müdürlüğüne gönderir.

2- İl Müdürlüğünde değerlendirme formuna göre puanlama oluşturur.

3- Bu puan sırasına göre olan listeyi Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderir.

4- Hayvancılık Genel Müdürlüğü de tüm illerden gelen listeyi birleştirir. Puanlanarak sıralar oluşur.

5- Eşit puanlı olanlardan Deprem Bölgesi veya Üretim Planlaması kapsamında Besi Bölgesi olarak planlanan illerde olması, Kadın olması, Yaş olarak daha genç olması, İşletmenin açılış tarihi önce olması, gibi özelliklere sahip olanlara öncelik verilir.

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Başvuru Dilekçesi
Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Başvuru Dilekçesi

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler

  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Eğitim durumunu gösterir belge (Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisine öncelik tanınır.)
  • Kapasite raporu (Son 6 aylık tarihli) (İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yaparak alabilirsiniz. Ücretli bir belgedir. Yaklaşık 1700 ₺ Fiyat ilçelere göre değişkenlik gösterir.)
  • Varsa Şehit yakını ve/veya Gazilik belgesi
  • Varsa engelli durumunu gösterir belge
  • Başvuru sahibinin hayvancılık ile ilgili Eğitim Belgesi/Sertifika (Besi ve hayvancılık yetiştiriciliği ile ilgili sertikalar)
  • Varsa birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyeliği belgesi (Damızlık birliği, süt birliği, besi birliği vb. )

Projeden Çıkan Hayvanlara Ait Fiyatlar Nasıl Olacak ?

Hayvanlar Tigem işletmeleri tarafından verilecek. Yani başvuruda almaya hak kazananlar hayvanları tigemden alacaksınız Şuan için fiyat listesi tigem sayfasında yayınlanmış durumda. Tigem Fiyatları için buraya tıklayın. Bu fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Proje kapsamında bu fiyatlar için şuan bir açıklama bulamadık. Tahmini olarak fiyat listesine bakın.

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Başvuru Dilekçesi
Değerlendirme Formu Ek-2

Proje İle Ne Verilecek ?

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi ile yetiştiricilere en az 5 en fazla 15 başa kadar etçi ırk gebe düve verilecek. Yani TİGEM tarafından temin edilecektir. (Veteriner Hekim, Ziraat ve Gıda Mühendislerinde bu sayı 30 a kadar çıkabilir.)

Ziraat Bankası Temel Hayvancılık Kredisi kullanabilecek.

Yetiştiriciler bu kredileri 2 yıla kadar ödemesiz 3 yıl veya 5 yıl ödemeli toplam 5 veya 7 yılda kredilerini geri ödeyecektir.

Gebe düve fiyatları hayvanların teslim tarihindeki TİGEM‘in sayfasında bu proje ile ilgili fiyat listesi tarifesinden verilecek. Şuan ki listeye üstte verdiğim linkten ulaşabilirsiniz.

Hayvanların sigorta giderleri TİGEM tarafından karşılanacak ve Tarsim sigortası yapılacak.

Hayvanlara üreticilere 12 ay boyunca, hayvan başına 1500 TL bakım ve besleme bedeli ödemesi olarak ilgili ayda yine TİGEM tarafından yapılacaktır.

Daha fazla hayvancılık desteklerinden haberdar olmak ve başvuru dilekçelerini indirmek için Tarım ve Hayvancılık Kategorisini inceleyebilirsiniz.

Dosya Adı
Tür
İndir
Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Başvuru Dilekçesi
Word
Ek2 - Başvuru Değerlendirme Formu Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek
Word

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir